Centralvägen IBK

Referat: Bele Barkarby IF - Centralvägen IBK

Vändningen

Söndagkväll och hemmamatch i Borgen. Vi kommer med fullt manskap (Lycke dock nykter denna gång) bestående av 3 kedjor och 2 backpar, vilket kan vara någon form av rekord i veteranserien. Jag fick åka till Dyrhage och hämta en extra IKEA-kasse med matchtröjor dagen till ära.

Vi inleder med bra bolltempo, hittar lite vridningar och Tobbe kan efter 5.25 sätta första baljan. Centralvägen kvitterar dock ganska snart, Belevägen med #7 replikerar med 2-1 och sedan börjar scener, om inte från ett äktenskap så från tredje perioden i Väsby spelas upp, de kvitterar, tar ledningen och går sakta ifrån till 2-5 innan Lycke med 7 sekunder kvar kan reducera till 3-5.

Därefter får vi uppleva en periodpaus utan like. Churchills tal till nationen liknar mest en reklampaus i TV4 i jämförelse. Obamas Change ett fånigt blogginlägg. Westéns snack kommer snart vara sökbart på wikipedia och presenteras på elittränarutbildningen. Han får till och med mig att förstå i sina jämförelser med kunskaper från innebandyskolan. Jag har hört Henke tidigare i SIL-pauser prata om Juniormisstag men detta var något helt annat!

Bengt som är en förståndig man, trots att han är en innebandyspelare, fattar direkt och behöver bara 10 sekunder för att reducera och något senare även göra den viktiga kvitteringen. #7 och Henke tar oss till 7-5 när så Benke slår till med sitt tredje och då åker hjälmen hela vägen till tekningspunkten. Domaren är inte lika imponerad och funderar nog innerst inne om det inte är dags att plocka bort den där idioten i den tjeckiska hockeytröjan.
2 snabba mål till och vi kan gå till andra paus med en trygg ledning 10-5.

Nu är det bra stämning och jag påminner om vikten av att sätta 16 kassar framåt som en form av garanti för att vinna. Jag undrar föresten om något lag gjort 16 mål och ändå förlorat, vet ni?

I tredje fortsätter Bengteringen med 11-5 och med 7 minuter kvar har vi 14-5. Nu börjar tankarna snurra innanför hjälmen om att hålla nollan i tredje, sen kommer Västerort 3 mot 1, skjuter och jag vaknar upp från drömmen.

Redan på söndag den 13/10 kl 16 är det dags igen, då kommer Loko på besök.